CafeCon Café Boardgame 4.6. klo 16

klo 16 alkaa pelit
Games start at 16
Days
Hours
Minutes
Seconds
Café Boardgame presents: CafeCon 4.6. klo 16-21
Järjestetään jälleen yhteinen CafeCon Café Boardgamessa Eerikinkatu 14 (sisäpiha).
Ajatuksena yhdistää pääkaupunkiseudun roolipelaajia ja rakentaa yhteistyötä sekä pelata roolipelejä sekä lautapelejä yhdessä. Osallistumiseen vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

We are organizing CafeCon Café Boardgame at Eerikinkatu 14 (courtyard) again. The idea is to unite role-players from the capital region and build cooperation and play role-playing and boardgames together. Advance registration is required for participation.

MUISTA LÄHETTÄÄ LOMAKE VAIN KERRAN.
OSALLISTUMINEN ON SITOVA.
Tämä siksi että saadaan onnistumaan myös ne pelit
missä on osallistujaminimi.
HUOM!
Muista itse tarkistaa allaolevasta excel taulukosta pelisi osallistujat. Vertaa aikakoodeja; mahdutko peliin. Osallistujat otetaan aikajärjestyksessä!


REMEMBER TO SEND THE FORM ONLY ONCE.
PARTICIPATION IS BINDING.


Remember to check the participants of your game in the excel table below. Compare time codes; can you fit in the game. Participants are taken in chronological order!KIRPPIS
Tulen myymään kirppikselle pelejä ja muuta peliaiheista tavaraa

CBG Story workshop HUOM AIKA ON KLO 13-16!!!
Cafeen Story Workshop on jaettu useaan osioon ja jatketaan hahmojen tarinalla.
Käytetään apuvälineenä mm. elokuva/novellikerrontaa ja tekniikoita sekä teoriaa.

Arius the Ashen Age: Ramon-5
Omituinen seikkailu 3-5 Ramonille tai Ramonalle
Maailma vuosisatoja suuren tuhon jälkeen; raunioissa paukkuvat musketit, väijyvät hirviöt ja vilkkuvat maagisena pidetyn teknologian jäänteet.
Palaneen maailman raunioille on rakennettu yhteiskunta, mutta kaikkia ei osallisuus siihen innosta.

Ramon on yksi rauniokaivelijoista, noista hurjapäisistä seikkailijoista jotka etsivät vanhan maailman jäänteistä käyttökelpoisia reliikkejä. Seuraten aiemmin löytämäänsä vanhaa karttaa Ramon uskaltautui kirotun rauniotasangon sydämeen. Sieltä hän löysi valtavan aarteen, todellisen jättipotin – mutta outojen tapahtumien seurauksena hän menetti tajuntansa.

Herätessään Ramon havahtuu oudosta kammiosta, eikä hän ole yksin. Tilan jakaa neljä tutun näköistä tyyppiä. Hetkinen, nehän näyttävät kaikki ihan Ramonilta! Mitä, ne väittävät olevansa myös Ramon?! Ei voi olla, on vain yksi oikea Ramon ja te muut olette kaikki teeskentelijöitä!

Pelin sisältönä ovat pääasiallisesti ympäristön tutkiminen sekä pelaajahahmojen väliset keskustelut.
Pelaajien yhteinen hahmo luodaan alussa yhteisenä tarinankerrontana.

Avainsanat: kehokauhu, steampunk, psykologinen trilleri, tutkiminen, keskustelu Sisältövaroitukset: väkivaltaa ja sen jälkiä, paranoiaa ja epäluuloa, kauhuelementtejä, mahdollinen PvP

3-5 pelaajaa
VAESEN – LINNUNLAULU
Yliluonnollinen mysteeri 3-5 pelaajalle 1800-luvun lopun Helsingissä.

Loppukesästä 1899 saapuu linnaanne Uppsalassa kirje Helsingistä.
Sen on lähettänyt aiemmin järjestöönne kuuluneen Frans Grauerin poika Gustav, joka on saanut isältään tämän kuolinvuoteella linnanne osoitteen ja ohjeen kirjelmöidä apua, jos koskaan törmää asioihin, joita ei osaa selittää.

Linnunlaulu on Heikki Marjomaan luoma skenaario Vaesen-roolipeliin, jossa ratkaistaan mysteeriä Helsingissä vuonna 1899.
Pelaajahahmot kuuluvat salaiseen järjestöön jonka jäsenillä on kyky "nähdä" taruolentoja eli vaeseneita, koska he ovat käyneet läpi jotain traumaattista.

Aiempaa Vaesen-pelin kokemusta tai pohjoismaisen folkloren tuntemusta ei edellytetä.

Pelisysteemi: Vaesen (Year Zero-engine)

Avainsanat: yliluonnollinen, kansanperinne, pohjoismaat, kauhu, mysteeri, kummitukset, 1890-luku, vaesen, tutustumisskenaario

Sisältövaroitukset: väkivalta, kauhu, mielenterveyden järkkyminen, surulliset ihmiskohtalot, prostituutio

Tervetuloa tutustumaan Vaesenin maailmaan!

3-5 pelaajaa.
Umläut: game of metal
Luotsaa metallibändisi maailmanmaineeseen

Umläut on tarinankerronnallinen peli, jossa luodaan metalliyhtye ja luotsataan sitä läpi harjoitusten, keikkojen ja julkisuustempausten.
Vain yksi voi olla paras, mutta hevi on aina heviä.

Pelisysteemi: Umläut - game of metal
Avainsanat: Heavy metal, tarinankerronta
Sisältövaraukset: Metallimusiikki, rock'n roll -elämäntyyli

Pelaajia: 3-6
Klaanikäräjillä
Yhteistoiminnallinen ja kevyt peli 3-5 pelaajalle fantasiamaailma Gloranthassa QuestWorldsin (ex-HQ) sääntöjä soveltaen.

"Joukko klaanilaisia on tuotu klaanin johdon, ringin, eteen ja heitä syytetään teoista, jotka rikkovat kulttuurin kunniakäsityksiä…"
Selvitetään yhdessä, mistä pelaajahahmoihin kohdistuvissa syytöksissä on kyse ja mitä heille tapahtuu - ja luodaan samalla hahmot pelin edetessä.
Tapahtumia pelataan sekä nykyisyydestä (klaanikäräjät) että menneisyydestä (käräjillä puidut tapahtumat).

Peli sopii niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin. Säännöt ovat kevyet, eikä niitä tai pelimaailmaa tarvitse tuntea etukäteen. Pelimaailma Glorantha on innostava, pronssikautinen fantasiamaailma, jossa jumalat ja myytit ovat tosia ja jokainen osaa taikuutta. Pelin säännöt perustuvat tarinavetoisuutta korostavaan QuestWorldsiin (HeroQuestin uudistuva versio).

Tässä pelissä säännöissä on vahvistettu pelimaailman keskeisiä piirteitä, kuten riimujen voimaa ja vakavien vammojen riskiä.
Pelille ei ole valmista käsikirjoitusta, vaan se luodaan yhteistoiminnallisesti pelinjohtajan ja pelaajien kesken.

Pelisysteemi: QuestWorlds (ex-HQ) sovellettuna

Pelin kesto (tavoite): 3 tuntia

Avainsanat: fantasia, Glorantha, barbaariklaani, klaanikäräjät, kunniakäsitykset, yhteistoiminnallisuus, takaumat, pientä kivaa

3-5 Pelaajaa