About us

Olemme Helsingin ensimmäinen lautapelien pelaamiseen tarkoitettu kahvila. Yrityksemme missio on Suomen lautapelikulttuurin kehittäminen ja rikastuttaminen. Tavoitteemme on saada kaikki asiakkaamme nauttimaan lautapelaamisesta ja saamaan halutessaan opastusta uusiin kiinnostaviin peleihin.

Tämän hetken ehdottomat suosikkini

Henri 

Kahvila maniaa. Ideoita, mahdollisuuksia ja riittävästi hulluutta. Itseni haastaminen on ollut aina mukana ja kaikkea hullua on ehtinytkin tehdä ja varmasti vielä lisää on odotettavissa.

Aluksi konsolipelit olivat oma juttuni, mutta kun ne siirtyivät internettiin, eikä vain kavereiden kanssa samalla sohvalla pelailuksi alkoi oma kiinnostus siirtyä lautapeleihin ja näistä ensimmäisenä oli World of Warcraftin lautapeli. Sitä tuli yläaste ikäisestä pelattua seuraavat 5 vuotta ja ei varmasti vieläkään ole kertaakaan pelattu oikeilla säännöillä.

Olen täysin ihastunut uusiin lautapeleihin ja näistä ehdottomasti kestosuosikkina Mage Knight ja ensi kosketuksen jälkeen Gloomhaven. 

Ja näillä mennään

Anne-Mari on rempseä lautapelien kautta oman intohimoisen Mahjong Riichi harrastuksensa löytänyt yrittäjä.

Lautapeliharrastukseni ennen Henriin tutustumista rajoittui lapsuudessa pelattuihin Kimbleen, Monopolyyn, Bambukarhut lautapeliin, tietopeleihin sekä totta kai Aliakseen. Jos rakastuu pelaamisen hurahtaneeseen mieheen, voi itsensä löytää yhtäkkiä D&D:n äärestä ja lautapelipinojen ympäröimänä. Oma kärsivällisyyteni ei kuitenkaan riitä (Riichiä lukuunottamatta) juurikaan yli kaksi tuntia kestäviin peleihin. Sotateemat, aluevaltaukset, strategia ja avaruusteemat eivät kuitenkaan saa mittaria värähtämään kuin ehkä punaisen puolelle. Omia pelisuosikejani ovat kevyet parin tunnin mittaiset rennot pelit, kuten Potion Explosion. Nykyään myös yhteistyö pelit ovat nouseet suosikeikseni.


Café Boardgamen arvot: Luovuus, Yhteisöllisyys, Joustavuus, Rakkaus Lautapeleihin

Eerikinkatu 14, 00100 Helsinki