Meidän tarinamme

Morjens!

Nyt on saatu Café Boardgame auki ja pyörimään. Kiitokset kaikille matkassa mukana olleille avusta ja tuesta! Mutta keitäs me olemme ja miten me Helsinkiin päädyimme avaamaan lautapelikahvilan? Olemme nuorehko yrittäjäpariskunta Tampereelta. Tutustuimme toisiimme 2011, häitä juhlimme 2014 ja ensimmäisen poikamme saimme 2015.

Henkilökatsaus Henriin

Olen viettänyt koko ikäni pelien parissa, niin konsoli- kuin lautapelien. Kunnolla lautapelit löysivät arkipäivääni yläasteella, kun tuli pelattua ties kuinka monta kertaa World of Warcraft lautapeliä. Löysimme kavereidemme kautta lisää porukkaa, jotka olivat kiinnostuneita lautapeleistä ja saimmekin tiiviin kuuden hengen porukan, jonka kanssa kokoonnuimme aina, kuin mahdollista. Olenkin nauttinut aina pelaamisesta hyvässä porukassa, sillä se on ollut erittäin hyvää ajanviettoa. Löysimme Hämeenlinnasta Linnan pelaajat- nimisen avoimen  peliryhmän 2010 vuoden paikkeilla. Ryhmän vetäjä Jani Mikkonen liittyi porukkaamme pelaamaan ja hän olikin ensimmäinen yrityskumppanini Lautapelikahvila Tavernan perustamisessa.

Henkilökatsaus Anne-Mariin

Itse olin pelannut lautapelejä ennen Henriin tutustumista viimeksi lapsena. Muuttuva Labyrintti, Kimble, Monopoli sekä Arvaa kuka tuli pelattua lapsena puhki. Lautapelit kuitenkin jäivät kun muut harrastukset alkoivat viedä nuoruudessa aikaa. Uusi kipinä syttyikin Henrin tapaamisen myötä ja löysin oman unelmapelini Mahjong Riichin juuri hänen kauttaan. Mahjong on antanut elämääni paljon uusia asioita ja opettanut lisää itsestäni, niin lautapelaajana kuin ihmisenäkin. Mahjong onkin mielestäni peli, jossa pelityyli peilaa pelaajansa luonnetta kuin peili. Peli on pakottanut minua tutkimaan omaa itseäni ja kehittämään pelityyliäni jatkuvasti. Mahjongin kautta löysin taas kipinän lautapeleihin ja nyt opettelenkin hyllystämme löytyviä pelejä, jotta voin opettaa niitä eteenpäin Henrin rinnalla, toivoen että joku löytää oman Mahjong Riichinsä ja saa kipinänsä uudelleen syttymään.

Board games Helsinki-ryhmän jäseniä pelailemassa perjantaina kaikille avoimessa tapahtumassa.

Suomen ensimmäinen lautapelikahvila ja levittyminen Helsinkiin  

Kaikki alkoi 2015 olessamme lomailemassa Thaimaassa. Henri alkoi miettiä lautapelikahvilan pystyttämistä Tampereelle jo lomamatkan aikana ja kysyi voiko alkaa suunnitella kahvilaa todenteolla palattuamme takaisin Suomeen. Olimme pienen yksivuotiaan pojan vanhempia, minä vielä äitiyslomalla ja Henri itse TAMKissa koulussa. Sovimme, että Henri voi alkaa suunnitella kahvilaa kaiken muun ohessa ja konseptin laadittuaan sekä kaksi yrityskumppania löydettyään avasi Lautapelikahvila Taverna ovensa 31.8.2016. Taverna löysi tiensä Tamperelaisten pelaajien sydämiin nopeasti ja otti paikkansa ansaitusti Suomen ensimmäisenä lautapelikahvilana.

Toinen poikamme syntyi syksyllä 2017 ja asunnostamme alkoi paljastua vakava homeongelma. Edessämme oli joka tapauksessa muuttaminen pois kyseisestä talosta ja silloin aloimme miettiä paikkakunnan vaihtamista. Taverna oli tarjonnut Henrille jo kaiken mitä sillä oli tarjottavanaan ja uusia suunnitelmia alkoi syntyä. Tällä kertaa halusin olla mukana myös fyysisesti uuden kahvilan perustamisessa, sillä ajankohta oli mitä otollisin, äitiysloman loppumisen häämöttäessä kulman takana. Sovittuaan Tavernan jatkuvuudesta yrittäjäkumppaneidensa kanssa käänsimme Henrin kanssa katseemme täydellä teholla Helsinkiin. Liiketila löytyi heinäkuun lopulla ja remonttien valmistuttua saimme ovet avattua asiakkaillemme  28.9.2018

Haluammekin kiittää kaikkia asiakkaitamme, jotka löysivät luoksemme lautapelailemaan näinä ensimmäisinä viikkoina. Perjantaina ja lauantaina olivat kaikki pöytämme käytössä koko ajan ja iloinen puheensorina täytti tilan. Tuntui heti kun olisimme alkaneet löytää tilaa Helsinkiläisten lautapelaajien sydämistä. Tätä varten olemme Helsinkiin tulleet ja tästä yhteinen taipaleemme Teidän kanssanne alkaa.

Antakaa meille rohkeasti palautetta ja olkaa mukanamme kehittämässä Suomen lautapelikulttuuria niin täällä Helsingissä kuin myös Tampereella. Matkamme on vasta alussa ja saamme yhdessä tehtyä tästä unohtumattoman kokemuksen.

Kiittäen ja kumartaen Anne-Mari ja Henri Haapsamo.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Eerikinkatu 14, 00100 Helsinki